AД Аеродром Никола Тесла Београд

AД Аеродром Никола Тесла Београд{desctiption}

Аеродром Никола Тесла Београд највећи је аеродром у Србији и водећи у региону бивше Југославије. У последњих неколико година,београдски аеродром годишње услужује петину свих путника који користе неки од аеродрома у бившој Југославији.

Путницима су у редовном и чартер авио-саобраћају у понуди летови 39 авио-компанија које из Београда саобраћају ка 96 дестинација у 37 држава у Европи, Сједињеним Америчким Државама, Блиском и Далеком Истоку и Северној Африци.

Период од 2013. године најуспешнији је од оснивања Аеродрома Никола Тесла Београд. Пре 4 године капацитет аеродрома није био довољан да опслужи 5,3 милиона путника колико је забележено рекордне 2017. године. Инвестицијама у инфраструктуру капацитет прихвата и отпреме путника увећан је на 7,5 милиона путника годишње.

Изванредни резултати се одражавају и на финансијско пословање. У прва три квартала 2018. године остварено је 11 одсто више укупних прихода, док је бруто добит 2,4 одсто већа него, а нето добит 3 одсто од нето добити остварене у првих девет месеци 2017. године.

Захваљујући одличним пословним резултатима и добити од више од 120 милиона евра у последње 4,5 године, у развој инфраструктуре, технологије и капацитета од 2014. године уложено је више од 70 милиона евра из сопствених средстава, без кредитног задуживања и утицаја на редовно одвијање авио-саобраћаја.

Вредност акције Аеродрома од 2013. године увећана је 5 пута, док је вредност АНТ повећана за више стотина милиона евра.

ПРАВИЛА ГЛАСАЊА:

Молимо Вас да приликом гласања обратите пажњу на следеће:
1. У свакој категорији можете гласати само за једног учесника! Обратите пажњу на то, јер након датог гласа не можете променити одлуку и гласати за неког другог учесника у датој категорији.
2. Гласање је анонимно.
3. Можете гласати за најбоље предузеће/организацију у све три категорије, а можете дати глас и само у једној или две категорије.