Савет за популациону политику подржао акцију „Пријатељ породице“

На последњој седници Савета за популациону политику, одржаној у септембру, представљена је акција „Пријатељ породице“ коју су заједнички покренули Привредна комора Србије и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. 

Циљ акције је награда компанијама које су поред добрих пословних резултата ускладиле рад и родитељство у оквиру своје делатности, установивши тако подстицајно окружење за породице запослених. 

Представници ПКС саопштили су том приликом да ће убрзо бити упућен позив компанијама које квалитетно усаглашавају рад и родитељство да се пријаве за учешће у акцији. „Основни циљ целокупног захвата је подизање нивоа јавног знања о значају усклађивања породичног и пословног живота, признање оним привредницима који су први разумели важност тог усклађивања, као и последично стварање повољног амбијента за компаније које подстичу родитељство својих запослених, баш као прави пријатељ породице“, речено је приликом презентације акције у ПКС.

Премијерка Републике Србије и председница Савета за популациону политику, Ана Брнабић, подржала је предлог ПКС да се компанијама доделе признања, указујући том приликом и на важност друштвене одговорности привредног сектора.

Акција је предвиђена да започне наредног месеца. 

Циљеви акције

Основни циљ акције “Пријатељ породице” је подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирања радне средине у којој ће запослени моћи да дају максимум, а да се истовремено одржи баланс између посла и породице. Награђивањем најбољих примера пружиће се подстицај и другима да активно раде на усклађивању посла и породичног живота.

Пријавите се

Да бисте учествовали у акцији Пријатељ породице 2018, неопходно је да се пријавите и попуните упитник са подацима у вези са вашим предузећем или организацијом. Сва привредна друштва, која су чланови ПКС, могу да конкуришу за награду "Пријатељ породице". Категорије су: мала и средња предузећа; велика предузећа и јавна предузећа / већински државна предузећа.

Рекли су о акцији

„Велика привилегија ће бити за компаније да понесу ову награду коју ће моћи да искористе уз свој бренд и име како би потрошачи и корисници услуга знали да су то компаније које најбоље усклађују рад и родитељство, послују у складу за законима, али иду и даље и омогућавају родитељима да развијају каријеру.”

Ана Брнабић, премијерка Републике Србије