Почиње акција „Пријатељ породице“

Привредна комора Србије и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику позивају привреднике да кандидују своје предузеће за награду „Пријатељ породице“.

Акција Пријатељ породице почиње 5. новембра, а своје предузеће можете пријавити до 19. новембра.
Привредна друштва која су поред добрих пословних резултата ускладила рад и родитељство моћи ће да се пријаве за награду у једној од три категорије: мала и средња предузећа, велика предузећа и јавна предузећа/већински државна.  

Критеријуми за избор најбољих су дефинисани методологијом која обухвата тржишно-финансијске показатеље пословања номинованог предузећа, усвојене стандарде и праксу у погледу усклађивања рада и родитељства, резултате у области усклађивања рада и родитељства, перцепцију екстерне и интерне јавности, и оцене стручног жирија. 

Учешће у акцији је бесплатно и могу се кандидовати сва привредна друштва која послују на територији Србије.

Пријављивање компанија се врши на званичном сајту акције www.prijateljporodice.rs 

Циљеви акције

Основни циљ акције “Пријатељ породице” је подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирања радне средине у којој ће запослени моћи да дају максимум, а да се истовремено одржи баланс између посла и породице. Награђивањем најбољих примера пружиће се подстицај и другима да активно раде на усклађивању посла и породичног живота.

Пријавите се

Да бисте учествовали у акцији Пријатељ породице 2018, неопходно је да се пријавите и попуните упитник са подацима у вези са вашим предузећем или организацијом. Сва привредна друштва, која су чланови ПКС, могу да конкуришу за награду "Пријатељ породице". Категорије су: мала и средња предузећа; велика предузећа и јавна предузећа / већински државна предузећа.

Рекли су о акцији

„Циљ ПКС је да наградом „Пријатељ породице” допринесе ефикаснијем спровођењу владиних активности у области популационе политике, јачању свести о потреби усклађивања породичног живота и пословних обавеза, као и стварању family - friendly компанија, са одличном праксом усклађивања рада и родитељства.“

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије