Privrede
nema bez ljudi!
Privrede
nema bez ljudi!

Prijatelj porodice 2018

Na inicijativu Saveta za populacionu politiku Vlade Republike Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić a u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Republike Srbije na polju populacione politike i u cilju podizanja svesti o značaju usklađivanja porodičnog i poslovnog života, ove jeseni Privredna komora Srbije pokreće akciju „Prijatelj porodice“.

Cilj akcije je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranje produktivne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da pruže svoj maksimum na radnom mestu, a da istovremeno održe balans između posla i porodice.

Organizatori akcije žele da nagrade najbolje primere usklađivanja posla i porodičnog života i time istaknu važnost sinergije u cilju postizanja najboljih rezultata za preduzeće, zaposlenog i društvenu zajednicu u celini.

Pozivamo sve kompanije koje prepoznaju značaj akcije da se prijave za učešće, a javnost i zaposlene da svojim glasom doprinesu izboru najboljih kompanija koje su postavile i usvojile standarde u procesu usklađivanja rada i roditeljstva.

Konkurs će biti objavljen početkom novembra, a prijavljivanje je moguće do 25. novembra. Nakon glasanja i izbora najboljih, na svečanoj dodeli biće uručena priznanja.

Rekli su o akciji

"Kreiranje prijateljsko-poslovnog okruženja i izgradnja poverenja između zaposlenih i poslodavaca ključno je za njihove međusobne odnose i deluje podjednako stimulativno za obe strane. Briga o porodicama zaposlenih stvara zadovoljne i produktivne radnike koji beleže najbolje rezultate u procesu rada, što ujedno donosi profit i bolji imidž za poslodavca."

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku

Glasajte

Pomozite da prepoznamo i nagradimo najbolje primere usklađivanja posla i porodičnog života, odnosno najbolja preduzaće i organizacije u tri kategorije. U svakoj kategoriji možete glasati samo za jednog učesnika. Glasanje za traje do petka, 7. decembra 2018. godine do 17 časova.

Detaljnije

Metodologija akcije

Nagrada će se dodeljivati jednom godišnje, prema metodologiji koja predstavlja kombinaciju najrazvijenijih svetskih metodologija u ovoj oblasti, prilagođenu konkretnim ciljevima, poslovnom i zakonodavnom okviru Republike Srbije.

Detaljnije